Zamówienie tymczasowej podróży do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Rola w Niemczech dla gościa z Ukrainy z własnej spółki na bazie VAN DER ELST VIZA

Praca

Czy pracownicy ukraińscy z Własny mają szansę oficjalnej książki w krajach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo twarzy posiada takie pytanie, że praktycznie jest ubiegać się o polską wizę niż o wizę innego świata z Unii Europejskiej.

Rola w Niemczech dla gościa z Ukrainy z lokalnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej wyprawy do Niemiec pracownika polskiej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Zgodnie z międzynarodową zasadą wiza do roli w dowolnym kraju UE nie zapewnia możliwości książki w żadnej z nich. Znaczy to, że gdyby otrzymasz polską wizę do pozycji oraz nie będziesz odbywał w Polsce, będzie ostatnie naruszeniem prawa. Tak dlatego, razem z polską wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, jednak taka wiza nie daje dobra do poważnego stanowiska w kolejnych krajach UE. Tak a polskie ustawodawstwo nie zezwala na przyjęcie w Niemczech w sensie uzyskania wizy roboczej do Nasz. To mówi, po otwarciu własnej wizy roboczej, powinieneś siedzieć w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z pewnego państwa UE mają obowiązek delegować swoich pracowników do różnych krajów w stosunku z koniecznością produkcji. Należy pamiętać, że nie wszystkie kraje UE wykorzystują tę rezolucję. Na przykład Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia pogodziły się z decyzją i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej wyprawy do Niemiec pracownika polskiej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej wyprawy do Niemiec pracownika polskiej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Nasza firma, w jakiej pracuje obywatel Ukrainy, zatrudnia człowieka na wycieczkę służbową (do produkcji / oferowania usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez lokalną firmę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Typ jest wysyłany do wykonywania określonej praktyki w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na który może zostać oddelegowany, nie może występować 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza że żyć widoczna: – przez 180 dni (na bazie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (uznanie na produkcję opublikowane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w finału odbycia podróży służbowej do Niemiec w czasie roku, będzie silna jedynie 3 miesiące.

Głównym warunkiem takiej wyprawy jest porozumienie między polską firmą i marką w Niemczech. Aby wykonać taką podróż służbową, pracownik musi uzyskać dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz złożyć wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, które jest Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z wszelkiej Polski.

By otrzymać dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest zobowiązana do zapoznania dokumentów, wśród których istotne są: danie na pracę w Polsce, umowa ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami krajowymi oraz niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką nazwą oraz kierowany gość i drudzy.

Należy jednocześnie zauważyć, że ambasada zastrzega sobie podstawa do życzenia dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o